VÄLJ DITT DRIVHUS

Stanna kvar på Drivhuset Norden
Norden
SV

”Det borde vara en självklarhet att du som fött barn får tillgång till lättillgänglig och medicinskt korrekt information om vad som händer i din kropp och ditt psyke.”

Det borde vara en självklarhet att du som fött barn får tillgång till lättillgänglig och medicinskt korrekt information om vad som händer i din kropp och ditt psyke. Därför skapades Momentus – för dig och för de 130 miljoner kvinnor som föder barn i världen varje år.​

De flesta kvinnor som föder barn skrivs hem från BB och har därefter ingen kontakt med vården förrän återbesöket. Barnet gör regelbundna kontroller nästan varje vecka, men hur är det med mamman?  

-Vi är ett team av läkare, ingenjörer och småbarnsmammor som tröttnat på att kvinnor känner sig vilsna efter förlossningen. Vi vill ge dig lättillgänglig och medicinskt korrekt information om vad som händer med dig och din kropp efter en förlossning och graviditet. Samhörighet med andra kvinnor i samma situation och en trygghet i att du är viktig och att dina upplevelser och känslor, oavsett vilka de är, är okej.  

Momentus är en digital lösning som möjliggör personlig utformad och säker information efter en förlossning. Det borde vara en självklarhet att du som fött barn får tillgång till lättillgänglig och medicinskt korrekt information om vad som händer i din kropp och ditt psyke. Därför skapades Momentus – för dig och för de 130 miljoner kvinnor som föder barn i världen varje år! 

– Appen formas utifrån funderingar som du och dina medmammor har, era upplevelser och vad ni hade önskat att ni hade vetat. Ställ en fråga på www.momentus.se. Välkommen med dina frågor, synpunkter, tankar och önskemål! 

Drivhuset har hjälpt till med uppstartsprocessen och bidragit till utvecklingen av affärsidén. Vi har coachat, haft återkommande rådgivningsmöten, hjälpt till att forma marknadsföringsstrategi, pitch-tränat och stöttat vid ansökningar i samband med tävlingar. Tack Momentus för att ni gav oss chansen att stötta er och bidra till den stora utvecklingen.

Grundarna av Momentus: Maria, Cajsa, Rebecka & Emma

Relaterade historier

Se alla historier

Drivna tjejer som effektiviserar handeln av närproducerat!

Drivhuset kan stolt presentera entreprenörerna bakom företaget Farm No Harm, Sophie och...

Läs mer

Kulturella, sociala och fysiska aktiviteter skapar mening, fokus samt gemenskap

Kulturella, sociala och fysiska aktiviteter skapar mening, fokus samt gemenskap. Biosfären är...

Läs mer

Sofie Bruksås CEO för techbolaget BLIX

”Målet är att bli en av de större spelarna på den europeiska...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill ha stöd
Jag vill bli partner