VÄLJ DITT DRIVHUS

Stanna kvar på Drivhuset Norden
Norden
SV

Kulturella, sociala och fysiska aktiviteter skapar mening, fokus samt gemenskap

Kulturella, sociala och fysiska aktiviteter skapar mening, fokus samt gemenskap. Biosfären är ett immersivt upplevelserum som bryter ner de fysiska barriärerna på vård- och omsorgsboende. Rummet tar omvärldens miljöer till brukarna, anpassade utefter deras behov – en digital dörr till ett delat liv!

Biosfär är en dörr till ett delat liv. Ett immersivt upplevelserum som bryter ner de fysiska barriärerna på vård- och omsorgsboende. Rummet tar omvärldens miljöer till användarna, anpassade utefter deras behov. 

– 2018 började vi testa aktiviteter i Biosfären där användarna kunde engagera sig, utvecklas och interagera med varandra samt personalen. Genom beprövade metoder som Design Thinking, deltagarobservation och kurering har vi kunnat leverera en innovativ lösning till en grupp som annars är svår att nå.

Idag är vår första prototyp installerad på Stureby vård- och omsorgsboende, tack vare vårt samarbete med Verklighetslabbet och Stockholms stad. Biosfären används av ca 94 invånare, 5 dagar i veckan. 

Läs mer om Biosfär här!

Kayla, grundare av Biosfär

Relaterade historier

Se alla historier

Drivna tjejer som effektiviserar handeln av närproducerat!

Drivhuset kan stolt presentera entreprenörerna bakom företaget Farm No Harm, Sophie och...

Läs mer

”Det borde vara en självklarhet att du som fött barn får tillgång till lättillgänglig och medicinskt korrekt information om vad som händer i din kropp och ditt psyke.”

Det borde vara en självklarhet att du som fött barn får tillgång...

Läs mer

Sofie Bruksås CEO för techbolaget BLIX

”Målet är att bli en av de större spelarna på den europeiska...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill ha stöd
Jag vill bli partner