VÄLJ DITT DRIVHUS

Stanna kvar på Drivhuset Norden
Norden
SV

Sofie Bruksås CEO för techbolaget BLIX

”Målet är att bli en av de större spelarna på den europeiska marknaden inom Powerbank Sharing”

När Sofie Bruksås växte upp var hon inställd på att hon skulle bli veterinär. När hon sedan valde att gå Ung Företagsamhet under gymnasiet ändrade hon riktning och bestämde sig för att bli entreprenör. Idén om BLIX uppstod när Sofie och medgrundaren Tobias Lundgren bodde i Kina, där Powerbank Sharing var ett etablerat koncept. I staden de bodde i fanns det möjlighet att hyra powerbanks vart de än befann sig. När Sofie flyttade hem till Sverige igen insåg hon att behovet var stort även i Sverige. Sofie och Tobias bestämde sig för att ta idén om Powerbank Sharing till Sverige. När företaget skulle lanseras var de i kontakt med Drivhuset. Idag finns BLIX i majoriteten av de största städerna i Sverige och målet är att bli en av de större spelarna på den europeiska marknaden. 

Berätta om BLIX! Vad gör ni och vilka är ni som driver bolaget?

BLIX är räddaren i nöden, för mobiler! BLIX har utvecklat en digital och fysisk plattform för uthyrning av powerbanks. Vi finns idag i majoritet av de största städerna i Sverige! 

BLIX består av tre grundare, Sofie Bruksås (CEO), Tobias Lundgren (CMO) och Joakim Sjunfors (CTO). Utöver över oss tre ”huvudgrundare” har vi ett grymt team med mix av kompetens, säger Sofie. 

Hur kom du på idén till BLIX? 

Idén föddes när jag och Tobias bodde i Kina och själva började använda deras motsvarighet till uthyrning av powerbanks. Det blev snabbt en bekvämlighet för mig att enkelt ta en powerbank under tiden jag var på café, restaurang eller bar etc. Man behövde inte “panik-ladda” mobilen 15 minuter innan man tog bussen in till stan, utan det kryllade av små powerbanksstationer på alla möjliga ställen i staden, så det vara bara att plocka första bästa när behovet fanns. 

Några månader senare åkte jag hem till Sverige och det första jag gör är att träffa mina vänner en fredagskväll och då händer ”det”, hälften av alla behöver “panik-ladda” telefonen innan vi åker in till stan. Det var då jag insåg att behovet av lösningen även behövs i Sverige. Från den dagen bestämde jag mig tillsammans med Tobias att vi tar den idén till Sverige! Berättar Sofie.

Har du alltid varit intresserad av entreprenörskap eller hur kom du in på det spåret? 

Under gymnasiet valde jag att gå UF och det är sedan dess jag har varit inne på entreprenörsspåret. I samband med mina högskolestudier arbetade jag på ett internationellt företag i Kina och letade då samtidigt efter en affärsidé och det var då BLIX startade.

”Drivhuset har gett oss fullt stöd i form av bollplank kring strategiska frågor och beslut”

Vad har du för mål med ditt företag och som entreprenör? 

Det långsiktiga målet för BLIX är att bli en av de större spelarna på den Europiska marknaden inom ”Powerbank Sharing”. Ett annat mål är att hela tiden utsätta mig för utmaningar som ger mig möjligheten till utveckling och skapa ovärderliga erfarenheter i livet, berättar Sofie. 

Hur har Drivhuset varit en del av ditt företagande? 

Drivhuset har gett oss fullt stöd i form av bollplank kring strategiska frågor och beslut, säger Sofie. 

Hur ser planerna ut för BLIX inom det närmsta året? 

Det är en otroligt spännande tid framöver för BLIX, med expansion till nya marknader och implementering av innovationer i vår plattform. Stay tuned och följ oss gärna på IG @getblix eller LinkedIn @Blix Technology för att ta del av vår resa. 

”Jag ser jobbet som entreprenör snarare som en livsstil än ett ”jobb”, vilket gör det så mycket roligare att jobba”

Vad får dig att vilja driva företag istället för att vara anställd? 

Jag har alltid varit en arbetsmyra och gillar utmaningar, som entreprenör får jag så oerhört mycket av båda. Jag ser “jobbet” som entreprenör snarare som en livsstil än ett “jobb”, vilket gör det så mycket roligare att jobba! Berättar Sofie. 

Har du några tips till andra som funderar på att starta företag men som kanske inte vågar? 

  • Vänta inte på att “din tid” ska komma, det gör den inte av sig själv utan det gäller att ta tag i din tid och våga satsa. 
  • En idé och mål räcker långt! Du behöver inte veta exakt hur du ska nå dina uppsatta mål utan mycket lär man sig under resans gång. 
  • Du behöver inte kunna allt själv, det finns hjälp att få! Exempel på företag/nätverk man kan vända sig till är Drivhuset, Almi och Connect. 

Besök https://www.blixbatteries.com

Relaterade historier

Se alla historier

FARM NO HARM: NÄRPRODUCERAT HEM TILL DIG

Drivhuset kan stolt presentera entreprenörerna bakom företaget Farm No Harm, Sophie och...

Läs mer

BIOSFÄR, EN DÖRR TILL ETT DELAT LIV

Kulturella, sociala och fysiska aktiviteter skapar mening, fokus samt gemenskap. Biosfären är...

Läs mer

MOMENTUS: ALLT OM DIN KROPP OCH HÄLSA EFTER GRAVIDITET OCH FÖRLOSSNING

Det borde vara en självklarhet att du som fött barn får tillgång...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill ha stöd
Jag vill bli partner