Tips: UPMF - 50 000 kr till din idé!

Nyhet 29 aug 2018 Skrivet av: Joakim Fichtel

Har du en idé? Vi kan hjälpa dig att ta första stegen och stötta dig med 50 000 kr för att komma igång!

Kring en ny idé finns ofta en del frågetecken. Vissa frågor kan man svara på själv, andra är det bra att få hjälp med. Vi kan erbjuda 50 000 kr för din uppstart och hjälpa dig ta idén framåt. Det enda du behöver göra är att beskriva din idé och skicka in en ansökan på länken längst ned på sidan. Om du är osäker på hur du ska testa idén, eller om du behöver stöd i att utveckla den innan du ansöker – lämna en intresseanmälan här på länken så återkommer vi!

Du kan få upp till 50 000 kr uppdelat på en eller flera aktiviteter. Frågor som dessa aktiviteter/tester kan besvara är exempelvis:

  • Hur når jag kunden och hur ser marknaden ut?
  • Kan jag bygga en snabb prototyp?
  • Hur mycket ska min produkt eller tjänst kosta?
  • Är problemet värt att lösa för mina kunder?
  • Hur ska jag marknadsföra och sälja min produkt/tjänst?
  • Kan jag skydda min idé?

Stöd för att testa din idé är kostnadsfritt.

OBS! Du som söker får inte ha aktiebolag/enskild firma avsedd för att driva idén, eller vara student/anställd vid högskola eller universitet.

HUR GÖR DU FÖR ATT ANSÖKA?
Ansökningsformuläret hittar du här! Du ansöker om en aktivitet per ansökan och skickar in en ansökan per gång. När en aktivitet är klar och rapporterad, är det möjligt att skicka in en ny ansökan för en annan aktivitet. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Till ansökan bifogas en offert från den leverantör som ska leverera verifieringsaktiviteten. Din ansökan behandlas oftast inom två veckor och vi hör därefter av oss med beslut och vidare instruktioner. Observera att verifieringsaktiviteter inte kan påbörjas innan din ansökan är godkänd.

Läs mer om UPMF här, eller kontakta oss på Drivhuset (uppsala@drivhuset.se) för mer information. Uppsala Product Market Fit, drivs av UIC, Almi Uppsala, Hera Hub, CapsuleInnovation AkademiskaSTUNS Energi och Drivhuset Uppsala, men är öppet för sökande från hela Sverige.

Deadline 1: a mars!