Tips: Pengar för att testa din idé!

Nyhet 29 aug 2018 Skrivet av: Joakim Fichtel

Behöver du pengar för att testa din idé? Du som privatperson kan tidigt testa om din nyskapande affärsidé har en kommersiell potential. Målsättningen är att du efteråt ska veta om din idé är värd att satsa på. Din idé kan vara både en produkt eller en tjänst. I projektet Uppsala Product Market Fit, där Drivhuset är med som partner, finns nu möjligheten att få dina testaktiviteter finansierade till ett värde av upp till 50 000 kr.

 

Exempel på frågeställningar som dina testaktiviteter kan besvara är:

  • Är problemet värt att lösa?
  • Hur når jag kunden och hur ser marknaden ut?
  • Hur gör jag för att snabbt bygga en prototyp?
  • Hur mycket ska min produkt eller tjänst kosta?
  • Vilken strategi ska jag ha för marknadsföring och försäljning?
  • Hur skyddar jag min idé?

VILKA AKTIVITETER KAN DU FÅ STÖD FÖR?
Uppsala Product Market Fit drivs av UIC, Almi, Hera Hub, Capsule, Innovation Akademiska, STUNS Energi och Drivhuset. Resultatet av aktiviteterna skapar sedan ett beslutsunderlag för vidare vägval. Exempel på aktiviteter som vi kan finansiera är kundundersökningar, marknadsundersökningar, tekniktester, patentstrategier eller liknande. Uppsala Product Market Fit finansieras av Vinnova.

Stöd för att testa din idé är kostnadsfritt.

OBS! Du som söker får inte ha aktiebolag/enskild firma avsedd för att driva idéen, eller vara student/anställd vid högskola eller universitet.

HUR GÖR DU FÖR ATT ANSÖKA?
Du kan beviljas medel upp till 50 000 kronor uppdelat på ett antal aktiviteter. Du kan endast ansöka om en aktivitet per ansökan och endast skicka in en ansökan per gång.
Först när en aktivitet är klar och rapporterad, är det möjligt att skicka in en ny ansökan för en annan aktivitet. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska.
Ansökningsformuläret hittar du här!

Till ansökan bifogas en offert från den leverantör som ska leverera verifieringsaktiviteten.

Din ansökan behandlas oftast inom två veckor och vi hör därefter av oss med beslut och vidare instruktioner. Observera att verifieringsaktiviteter inte kan påbörjas innan din ansökan är godkänd.

Läs mer om UPMF här, eller kontakta oss på Drivhuset för mer information.