Föreläsning: Grundläggande finansiering

Kalender 21 november 2013 - 18:00 SEB, Kungsgatan 7-9

FÖRELÄSNING: Grundläggande finansiering 

En föreläsning om finansiering för entreprenörer som vill växa snabbare.

Det bästa sättet att finansiera sitt företag är förstås att hitta kunder som vill betala för din tjänst eller produkt. Ofta behövs dock kapital för att kunna starta, utveckla produkten eller penetrera marknaden. Var hittar man pengarna? Och hur bär man sig åt för att fånga dem? På Drivhusets kurs i grundläggande finansiering hjälper vi dig att räta ut frågetecknen. 

Virginie Delporte, VD på CONNECT Uppsala, ansvarar för Uppsalas investerarnätverk. Hon berättar om fördelar och nackdelar med riskkapital. Hon delar med sig av sin kunskap om affärsänglar: vad vill de höra när de träffar entreprenörer?

Företagsrådgivare på SEB berättar om olika finansieringsmöjligheter och tipsar om vad som krävs för att få låna pengar. Vad tittar banken på och hur kan entreprenören få hjälp av bankens företagsrådgivare?

Sven-Eric Junebjörk, från Almi Företagspartner, presenterar kort olika finansieringslösningar från Almi. Han berättar också om de vanligaste fallgropar och hur man bäst förbereder sig när man söker finansiering för sitt företag.

Kvällen avslutas med en frågestund och öppen diskussion med talarna om möjligheter och utmaningar kring företagsfinansiering.

VAR: SEB, Kungsängsgatan 7-9
NÄR: Torsdag 21 november kl. 18.00 - 21.00
HUR: Kostnad är 100 kr (80 kr + moms) för studenter och Drivhusetföretagare. 300 kr (240 kr + moms) för övriga. I priset ingår fika. 

Sista avanmälningsdatum: 19 november

OBS. Vid sen eller utebliven avanmälan debiteras hela kursavgiften.

Först till kvarn, begränsat antal platser. Välkommen!