Vi söker ny VD

Nyhet 7 sep 2015 Skrivet av: Marcus Pallvid

Drivhuset vid Högskolan Väst har sedan starten 2001 arbetat med att stimulera entreprenörskap hos studerande och är ett av 14 Drivhuset som finns etablerade runt om i Sverige. Vi erbjuder intresserade studenter vägledning och utbildning samt tillgång till en egen arbetsplats, allt utifrån entreprenörens behov. Drivhusets organisation är projektstyrd och verksamheten består av ett flertal olika projekt - privat och offentligt finansierade. Verksamheten har idag sex anställda fördelat på VD och projektledare. Vi söker nu – under förutsättning av erforderliga beslut – en ny VD att leda verksamheten.

 

Arbetsprofil

För att trivas och komma till din rätt i rollen som VD behöver du vara en stark och engagerad ledare, analytisk och resultatorienterad. Ditt uppdrag är främst att leda verksamheten för att på bästa sätt stimulera entreprenörskap bland studenter. I uppdraget ingår att säkra Drivhusets finansiering med sikte på långsiktig ekonomisk stabilitet. Du kan hålla ihop Drivhusets föränderliga organisation och skapa en tydlig gemensam riktning för alla medarbetare. Du är vass i förhandlingssituationer och har ett skarpt öga för att hitta nya finansieringsmöjligheter, såväl långsiktiga som kortsiktiga.

Ditt sätt att leda genomsyras av ödmjukhet och tillit till människors förmåga. Du är ärlig, har höga förväntningar – alltid med omtanke – och blickar framåt hellre än att titta i backspegeln. Du har en god självkännedom, stark ansvarskänsla och en positiv grundsyn som du förmedlar till organisationen.

Du är en skicklig kommunikatör och ambassadör som kan etablera och utveckla goda relationer med medarbetare och offentliga såväl som privata aktörer. Självklart känner du igen dig i våra värdeord:

  • Öppet, välkomnande men aldrig oreflekterade.
  • Engagerat, drivande men aldrig curlande.
  • Kreativt, nytänkande men aldrig naivt.
  • Lyssnande, respektfullt men aldrig utan egna åsikter.
  • Sakkunnigt, tryggt men aldrig tråkigt.

Du kommer att arbeta nära och i samverkan med styrelsen och vara delaktig i framtagandet av strategier, affärsplan, budgetar m m för Drivhusets verksamhet. Du blir också en del av Drivhusets nationella nätverk där man gemensamt arbetar för att utveckla den nationella organisationen Drivhuset Sverige.

Du bör ha:

  • Erfarenhet av att leda en verksamhet och personal. Vi lägger stor vikt vid dina ledarförmågor.
  • Brett kontaktnät inom såväl offentliga verksamheter som privata företag och organisationer.
  • Erfarenhet av projektledning, projektmedelsansökningar och finansiering (med ansvar för ekonomi, budgetering, rekvirering, rapportering, kontakter med myndigheter, partners och näringsliv etc).
  • Relevant högskoleutbildning.

Är du dessutom insatt i högskole- och universitetsverksamhet och har erfarenhet och kunskap om entreprenörskap och företagande, ser vi det som meriterande.

 

Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning.

Tillträde: 1 feb 2016

Sista ansökningsdag: 30 sept, till emelie.astonson@drivhuset.se.

 

Kontakt och frågor

Emelie Astonson, Personalchef, 0733-58 23 21, emelie.astonson@drivhuset.se

Åsa Meland, Styrelseordförande, 0730-41 38 00, asa.meland@kaizensupport.se