Fuck your fears – Förverkliga dina idéer – Det finns många som kan hjälpa dig!

Nyhet 12 nov 2013 Skrivet av: Anna Lärk Ståhlberg

Entreprenörsdag är en dag för människor i Fyrbodal som är nyfikna på vad entreprenörskap och företagande är. Oavsett om de vill starta ett nytt företag, ta över ett befintligt, starta en förening eller utveckla en befintlig verksamhet eller behöver kunskap om hur man kan få tag i finansiering ska dagen hjälpa individer att komma vidare med sina idéer.

Dagen inleds med en inspirerande föreläsning med Johannes Hansen som till vardags jobbar med att få folk att uppnå sina mål. Han kommer att dela med sig av kraftfulla verktyg och nya tankesätt för hur vi kan träna oss själva till att bli modigare och mer handlingskraftiga. Därefter sker erfarenhetsutbyten där lokala företagare delar med sig av sina kunskaper kring företagandet. Modiga idébärare kommer att få möjlighet att presentera sina idéer för lokala Drakar & Änglar och en debatt om entreprenörskapets utmaningar och möjligheter kommer att hållas med Monica Hansson (s), Peter Eriksson (m), Maria Derner (Företagarna), Kristin Wiktorsson (fotograf), Elisabeth Jansson (prefekt, Högskolan Väst), Britt-Marie Bergfalk (finansieringsrådgivare Omställningskontoret+), Brita-Kajsa Lindström, (Lindströms bil) och Thomas Eriksson (kontorschef Swedbank). De som ännu inte har hittat sin idé men känner att de är nyfikna på hur det är att starta och driva företag kommer att kunna få hjälp att generera fram idéer. Det kommer även att delas ut en rad priser till duktiga entreprenörer och kreativa insatser. Bland annat kommer det att tillkännages vem som tar emot Trollhättans Kreativitetstipendium. Moderator för dagen är Ann Palmnäs.

Bakgrunden till dagen är de dystra siffror som Svenskt Näringsliv presenterade i sin företagsklimatrapport tidigt i våras då Trollhättan placerade sig längst ner på listan när det gäller företagsamhet bland unga och kvinnor. Antalet nystartade företag har sedan dess ökat i jämförelse med förra året, vilket kan vara ett resultat av att aktörer inom innovationssystemet har kraftsamlats kring en rad insatser. Entreprenörsdag13 är en av de insatserna. Torvald Brahm är näringslivsutvecklare i Trollhättan Stad.

-       Det är fantastiskt att se att alla organisationer som verkar för entreprenörskap och nyföretagande samverkar för att påverka företagsklimatet i vårt område. Vårt mål är att 300 nya företag ska startas varje år i Trollhättan. Vi hoppas att konceptet Entreprenörsdag kan få fler att ta det steget. Dagen kommer visa att vi är många som kan hjälpa idébärare att komma vidare med sina idéer.

Tid: 4:e december 2013 med start kl 13:00

Plats: Folkets Hus Kulturhuset, Kungsgatan 25, 461 30 Trollhättan

Kontakt: Torvald Brahm, näringslivsutvecklare i Trollhättan Stad, torvald.brahm@trollhattan.se mobil: 0703-48 84 02

Anmälan: www.entreprenorsdag.se 

 

Arrangörer av dagen är Trollhättan Stad, Ung Företagsamhet, Drivhuset, NyföretagarCentrum Väst, Coompanion, Högskolan Väst, Innovatum Inkubator, Connect Väst, Omställningskontoret+ och Almi Företagspartner. Utöver dessa har en rad banker och aktörer från det lokala näringslivet gått in och gjort dagen möjlig genom att vara samarbetspartners.