Starta eget-utbildning

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Är du nyfiken på företagande? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller bara vill lära dig mer om hur det är att utveckla en idé?

Då är vår Starta eget-utbildning något för dig. Hos oss får du kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och pröva din idé.

För att lyckas med sin företagsstart behövs grundläggande kunskap om företagande, men också kunskap om hur man skapar något som folk är beredda att betala för. I samarbete med nyföretagarcentrum har vi tagit fram en starta eget-utbildning för att hjälpa dig med detta. Under tolv tillfällen får du grundläggande kunskap om företagande och verktyg för att skapa tjänster och produkter som kunder betalar för.

Utbildningen bygger på affärsutvecklingsmodellen LOOPA som är framtagen i ett samarbete mellan Drivhuset och Chalmers School of Entreprenourship. Läs mer om denna här.

Starta eget-utbildningen sker i samarbete med Nyföretagarcentrum, Folkuniversitetet och våra partners.

Utbildningsupplägg

Utbildningen består av elva tillfällen, en gång i veckan 16.00-19.00, med start den 9 oktober. Varje tillfälle är tre timmar och genomförs i form av föreläsningar och workshops vid vårt kontor på Högskolan Väst. Föreläsarna är affärsutvecklare på Drivhuset, yrkesverksamma entreprenörer och experter inom de olika områdena. Sista anmälningsdag är 2 oktober.

Utbildningen kompletteras även med minst 2 individuella vägledningar/deltagare tillsammans med en av våra affärsutvecklare.

Preliminära datum och innehåll för hösten 2018:

 • 9/10 Introduktion
 • 16/10 Din idé
 • 23/10 Kunden
 • 30/10 Företagsformer och grundläggande ekonomi
 • 6/11 Valbart (fördjupning i bokföring) 
 • 13/11 Valbart (e-handel)
 • 20/11 Finansiering och Avtal
 • 27/11 Varumärke och immaterialrätt 
 • 4/12 Skydd och försäkring 
 • 11/12 Grundläggande försäljning
 • 18/12 Presentationsteknik 
  JULUPPEHÅLL 
 • 15/1 Avslutning och Pitch ​

Observera att upplägg, tider och datum kan komma att förändras.

Vad leder utbildningen till? 

Under utbildningen får du en övergripande bild av vad det innebär att starta och driva ett företag. Efter utbildningen har du även tagit del av verktyg och stöd som hjälper dig att starta och utveckla din idé. Efter avslutad utbildning får du ett utbildningsintyg.

Anmälan och kostnad

Antalet platser i utbildningen är begränsade och antagningen till dessa sker löpande. 
Du kan göra en anmälan till höstens omgång här. Sista dag för anmälan är 2/10.

Kostnaden för utbildningen är 1500 kronor (faktura i samband med utbildningsstart).
Observera att om man inte meddelar att man ej skall medverka på kursen senast 14 dagar innan kursstart så kommer 
hela beloppet på 1500 kr att faktureras.
 

I priset ingår: 11 kurstillfällen, individuella träffar med Drivhusets vägledare, kurslitteratur (boken LOOPA), lättare fika under träffarna samt fri tillgång till Drivhusets entreprenörsyta under utbildningsperioden. I kursen använder vi oss av boken LOOPA samt extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Vid eventuella frågor kontaktar du hv@drivhuset.se