Starta eget-utbildning - Drivhuset Trollhättan

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller bara vill lära dig mer om hur det är att utveckla en idé? Då är vår Starta eget-utbildning något för dig. Hos oss får du kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och sätta din idé på prov.

För att komma igång med ditt företag med så bra förutsättningar som möjligt behövs grundläggande kunskap om företagande, men också en kunskap om hur man skapar något som folk är beredda att betala för. I ett samarbete med nyföretagarcentrum har vi tagit fram en starta eget-utbildning för att hjälpa dig med just detta. Under tio tillfällen får du grundläggande kunskap om företagande och verktyg för att skapa tjänster och produkter som kunder betalar för.

Utbildningen bygger på affärsutvecklingsmodellen LOOPA som är framtagen i ett samarbete mellan Drivhuset och Chalmers School of Entreprenourship. Läs mer om denna här.

Starta eget-utbildningen sker i samarbete med våra partners från näringslivet.

Utbildningsupplägg

Utbildningen består av tio tillfällen (tisdagar), en gång i veckan mellan 16.00-19.00, med start den 12 mars 2019. Varje tillfälle är ca tre timmar och genomförs i form av föreläsningar och workshops på vår utvecklingsyta (rum B217) på Högskolan Väst. Föreläsarna är affärsutvecklare på Drivhuset, yrkesverksamma entreprenörer och experter inom de olika områdena. Sista anmälningsdag är 7 mars 2019.

I utbildningen ingår även minst 2 individuella vägledningstimmar tillsammans med en av våra affärsutvecklare. Här finns möjligheten att diskutera just din idé och affärsutveckling mer enskilt och djupgående.

DATUM OCH INNEHÅLL FÖR VÅREN 2019:

 • 12/3 Introduktion
 • 19/3 Din idé & Idégenerering
 • 26/3 Introduktion till bokföring med Visma
 • 2/4 Kunden och målgrupp
 • 9/4 Grundläggande ekonomi och fördjupning i bokföring med Aspia
 • 16/4 Grundläggande försäljning med Per från Leissner Data
 • 23/4 Finansiering & Avtal med SEB och Häller Juridik
 • 30/4 Valborgsmässoafton - UPPEHÅLL
 • 7/5 E-handel & Varumärke
 • 14/5 Immaterialrätt & upphovsrätt med Innovationsrådgivare från Högskolan Väst
 • 21/5 Avslutning med pitch av affärsidén

Observera att upplägg, tider och datum kan komma att förändras.

Vad leder utbildningen till? 

Under utbildningen får du en övergripande bild av vad det innebär att starta och driva ett företag, hur man går till väga och vad man behöver tänka på. Efter utbildningen har du även tagit del av verktyg och stöd som hjälper dig att få igång och utveckla din idé. Efter avslutad utbildning får du ett utbildningsintyg.

Anmälan och kostnad

Starta eget-utbildning är öppen för alla, både studenter och icke-studenter. Antalet platser i utbildningen är begränsade och antagningen till dessa sker löpande. 
Du kan göra en anmälan till vårens omgång härSista dag för anmälan är 7/3-19.

Kostnaden för utbildningen är 1500 kronor (faktureras i samband med utbildningsstart).
Observera att om man inte meddelar att man ej skall medverka på kursen senast 14 dagar innan kursstart så kommer hela beloppet på 1500 kr att faktureras. 

I priset ingår: 10 kurstillfällen, individuella träffar med Drivhusets vägledare, kurslitteratur (boken LOOPA), lättare fika under träffarna samt fri tillgång till Drivhusets utvecklingsyta under utbildningsperioden. I kursen använder vi oss av boken LOOPA samt extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Vid eventuella frågor kontaktar du hv@drivhuset.se