Drivhuset X - Studenter löser skarpa uppdrag

Under året samlar vi studenter för att under ett antal timmar komma med lösningar på våra uppdragsgivares utmaningar. Tempot är högt, kreativiteten hög och lösningarna ständigt imponerande.

Såhär kan det gå till:

På morgonen samlas alla deltagare för gemensam frukost. Då är ofta spänningen och förväntan stor då gruppernas sammansättning och de exakta uppdragsbekrivningarna fortfarande är hemliga för deltagarna.

På plats presenteras och delas uppdragen ut och allt tar sin fart. Det som följer är sedan en process med fyra övergripande faser spridda över dagen: research, idé, koncept och action. Här arbetar grupperna tillsammans med processledare som ger löpande feedback.

På utsatta tider presenterar grupperna för varandra och ger där varandra ytterligare feedback som utvecklar lösningarna ytterligare. Under timmarna serveras mat och dryck för att hålla energinivåerna på topp och löpande kontakt hålls med uppdragsgivarna ifall det skulle behövas någon input.

Aktiviteten sker i två varianter, en på åtta timmar och en på tjugofyra timmar. I den längre varianten brukar de flesta grupper varva ner något på kvällen för att fortsätta intensivt dagen därpå. Vissa grupper väljer ibland däremot att jobba in på småtimmarna och håller energinivåerna på topp med några extra koppar kaffe.

Vid aktivitetens slut presenteras slutkonceptet för alla uppdragsgivare och allt avrundas sedan med en frågestund med den enskilda uppdragsgivaren. Här får man möjlighet att diskutera detaljerna närmare och inte helt förvånande bokas ett och annat möte in för att diskutera vidare. Vid aktivitetens slut skilj vi åt men efter en tid görs sedan återkoppling med deltagarna för att se över reflektioner och vilka lösningar som skulle kunna arbetas vidare med.

Kommande aktiviteter

  • Kommer uppdateras inom kort. 

Är du student och vill delta?

Vi söker studenter som vill delta både under uppdragsaktiviteten men även de som har intresse av att vara med i mer långsiktiga samarbeten med uppdragsgivarna. Här söker vi drivna studenter som vill:

  • Testa sina kunskaper och vara konsult för en dag.
  • Få möjlighet att komma i kontakt med och få en unik inblick i olika verksamheter i regionen.
  • Vara med och ta fram nya spännande lösningar för verksamheterna.
  • Få ny erfarenhet och merit till sitt CV.
  • Knyta nya och värdefulla kontakter.

Anmälan till aktiviteterna kan göras här.

Vill du vara uppdragsgivare?

Som uppdragsgivare har du en unik möjlighet att lyfta fram din verksamhets möjligheter och utmaningar i en miljö där bland kreativa studenter. Tillsammans med Drivhusets processledare tar vi fram frågeställningar som är avgränsade och anpassande efter aktiviteten så att bästa resultat kan nås.

  • Möjlighet att få kontakt med studenter och framtida medarbetare.
  • Nya spännande lösningar och insikter för din verksamhet.
  • Möjligheten till direktkontakt med forskare och personal på högskolorna.

Det finns inga särskilda kriterier för att vara medverkande. Har du förslag på uppdrag, som du tror kan genomföras inom ramen för aktiviteten? Kontakta då Alma Ohlin.

Häng med på Drivhuset X i samband med landsbygdsdagen 2018.

Plats: 27/9 B-husets andra våning, Drivhusets lokaler.
Lunch ingår för de som deltar i Drivhuset X!

Anmäl dig här: https://goo.gl/forms/Sxhsq1K4GyDnCiGv1

Dagordning:
Föreläsningar om landsbygdsföretagande: 09:00 - 11:00
Start case-utmaningar: 11:00
Presentationer av utmaningar: 15:00
Avslutning: ca 16:00

Lös utmaningar från landsbygden

Ni kommer att tilldelas skarpa case baserat på olika frågeställningar som är kopplade till landsbygden. Ni jobbar självständigt med era case och kan genom hela processen få vägledning av oss på Drivhuset.

En av dagens frågeställningar handlar om hur man kan utveckla handeln på landsbygden.

Lokala organisationer från landsbygden delar ut skarpa case baserat på frågeställningen. Ni arbetar er igenom utmaningen i fem steg och presenterar sedan ert slutgiltiga resultat i en presentation.

Genom att vara med i Drivhuset X får du: 
- Vara konsult för en dag
- Värdefulla kunskaper 
- Intyg till ditt CV
- Utökat nätverk

En del av projektet FRAMFOR

Vissa av aktiviteterna är en del av intereg-projektet FRAMFOR. Läs mer om FRAMFOR här.