Jobba hos oss

Här nedan kan du läsa om aktuella tjänster hos oss.

VD som kan utveckla Drivhuset Stockholm

Vår VD går vidare till nya spännande uppgifter och vi söker därför hennes efterträdare.

Drivhuset hjälper studenter och unga att utveckla sina entreprenöriella egenskaper, starta och driva företag. Vi arbetar med en forskningsbaserad metod som bidragit till mer än 3500 företagsstarter. Med situationsanpassade vägledningar, affärsutveckling i programmet LOOPA, attitydpåverkan och kontakter bidrar vi till Stockholms utveckling. Verksamheten sker i samverkan med 13 andra Drivhuset runt om i Sverige.

Beskrivning av tjänsten
  • Vägleda entreprenörer och utbilda i affärsutvecklingsprogram.
  • Säkra befintlig samt identifiera och söka ny finansiering.
  • Paketera och sälja verksamheten till privata näringslivet.
  • Ekonomiskt ansvar för verksamheten (budget, administration, styrning och uppföljning).
  • Strategiskt utveckla verksamheten, tillsammans med styrelsen.
  • Planera, genomföra och följa upp löpande verksamhet (projekt och uppdrag mot kund)
  • Kommunicera och representera verksamheten utåt mot näringsliv, media och andra intressenter.
  • Samverka med andra innovations och entreprenörskapsfrämjande aktörer.
  • Samverka med andra VD/verksamhetschefer inom Drivhuset Sverige.
Profil

Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för entreprenörskap och tror att du tycker om att ta dig an utmaningar. För att klara av och trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet av att självständigt driva likartad verksamhet. En stor egen drivkraft och motor att driva verksamheten framåt är viktigt. Som person är du öppen, utåtriktad och förtroendeingivande. Vi tror även att du trivs att leverera mot uppställda mål och motiveras av att komma till avslut i säljprocesser. Vi ser att du har en relevant och passande högskole/universitetsutbildning samt några års arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten. Vi tror att du gillar att kommunicera i tal och skrift och samarbeta med andra i det svenska entreprenöriella systemet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du sätter din egen agenda och får mycket frihet under ansvar. Vi förväntar oss resultat på uppställda mål och söker dig som utmanas av kombinationen utvecklingsfrågor och operativt arbete. Drivhuset Stockholm är fortfarande i start-upfasen. Vi har goda upparbetade relationer med befintliga finansiärer och arbetet ger dig ett stort nätverk i regionen, som präglas av tillväxtanda.

Om du är intresserad och vill veta mer, hör av dig till Drivhuset Stockholms ordförande Gunnar Eliasson, gunnar.eliasson[at]insats.se

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.