Pitcha din idé!

Kalender 17 november 2017 - 13:00 till 14:00 söderS studentkår - Alfred Nobels allé 9, 141 89 Huddinge

Venture Cup & Drivhuset presenterar: Lär dig pitcha! 

Eventet kommer att börja med en introduktion till Venture Cup, tävlingen för framtidens entreprenörer! Härefter följer en spännande workshop i hur man på bästa sätt tar fram en bra pitch till sin affärsidé, sitt företag eller varför inte till sig själv inför en arbetsintervju?

 

Introduktion till NABC

Vi kommer starta workshopen med en introduktion till konceptet NABC. NABC i korthet är ett sätt för dig att bättre definiera ditt värdeerbjudande samt en metod för att snabbt kunna utvärdera nya innovationer. Vi går här igenom de fyra viktiga områdena i metoden; Need (vilket är behovet vi vill fylla/problemet vi vill lösa?), Approach (hur skall vi gå till väga?), Benefit (vilka fördelar har din lösning?), Competition (hur är din lösning bättre än de redan befintliga/alternativen?).

 

Din Pitch i 6 steg

Nu tar ditt eget arbete vid! Vi kommer tillsammans att steg för steg bygga fram din pitch, lära dig mer om hur du ska tänka samt ge dig verktyg för att slipa fram varje del. Här emellan kommer vi även öva på att pitcha inför varandra för att på längre sikt bli mer och mer bekväma med detta.

De 6 steg vi kommer gå igenom är: 

1. Kroken- som fångar din publik,

2. Beskrivningen av behovet/problemet

3. Lösningsbeskrivningen

4. Nyttan den ger

5. I förhållande till konkurrenterna

6. Nästa steg- få publiken att agera på ditt förslag.

 

Vårt hopp är att den här kvällen kommer hjälpa dig att slutföra din egen pitch samt göra dig bekväm nog för att börja pitcha din idé ute i affärsvärlden!

 

Ser fram emot att träffa dig där!