Drivhuset Skaraborg får ny kostym - mannen med de gula byxorna lämnar verksamheten efter sju framgångsrika år

Nyhet 20 jun 2016 Skrivet av: Veronica Tigerberg

Den 20 september 2009 invigdes Drivhuset Skaraborg med entreprenören Richard Andersson i spetsen som verksamhetsledare. Under sju år har han inspirerat, hjälpt och stöttat studenter att starta och driva företag men har nu valt att satsa på sin egen verksamhet och lämnar den sista juni Drivhuset Skaraborg.

Richard Andersson, mannen med de gula byxorna, är en frisk fläkt och entreprenör uti fingerspetsarna som under sina år på Drivhuset varit med och bidragit till att 352 företag har startats. Över 50 företag per år. Nu väljer han att gå vidare och själv göra som så många av de studenter han mött under sina år på Drivhuset Skaraborg - driva eget.  Detta är verkligen värt att fira så den 27 juni klockan 13:30 bjuder vännerna på Drivhuset Skaraborg in till tårtkalas för att fira alla modiga entreprenörer och tacka Richard för hans år i verksamheten.

”När man kliver in här hos oss så går det inte att kliva ut härifrån utan att ha startat sitt eget företag. Det är bara en sådan miljö här. Vi inspireras av varandra!”
- Jonas Hedin, t.f. verksamhetsledare

Drivhuset Skaraborg arbetar med att främja entreprenörskap, främst bland regionens studenter på eftergymnasial nivå, genom vägledning, utbildning och nätverk. Studenter med ett driv, som känner att de vill göra något mer eller har en idé som de inte riktigt vet hur de ska ta vidare är välkomna att träffa någon av de tre anställda för att få hjälp på vägen. Ingen entreprenör är den andra lik och inte heller de anställda på Drivhuset Skaraborg som alla har olika bakgrund. En filmande beteendevetare, en lärarutbildad frisör och en eventmarknadsförande ekonom är de tre som idag bidrar till den speciella stämning och anda som råder på Drivhuset Skaraborg.