Strategisk kommunikation för företag

Kalender 15 november 2018 - 11:45 till 13:00 Spegeln i Portalen, Gothia Science Park, Skövde

Välkommen på en lunchföreläsning kring PR och strategisk kommunikation för företag och hur du med metoder kan jobba med praktiskt kommunikationsarbete.

Kommunikation är en mycket viktig del i ett företags vardag och hjälper företaget att nå sina mål, men bristen på kommunikation kan också bli ett hinder för tillväxt. Föreläsaren Fredrik Beckman från Beckman Media & Kommunikation kommer ge dig tips på hur du kan arbeta med PR för att synas på de ställen där du vill synas, oavsett om det rör dagstidning, en morgonsoffa eller annan media. Föreläsningen kommer även handla om strategisk kommunikation och hur du behöver anpassa din kommunikation till olika målgrupper och intressenter. En ägare, en kund och en anställd är troligtvis inte intresserade av samma sorts information. Under föreläsningen kommer du också få veta mer om medielogiken - vad är en nyhet och varför blir den stor?

Som deltagare kommer du få med dig exempel och metoder kring kommunikationsarbete rent praktisk. Det innebär alltifrån hur du tar betalt till hur du hittar fler eller rätt kunder, är tydligare i vad verksamheten i stort ska uppnå och/eller hur du kommunicerar med olika målgrupper och intressenter.

Fredrik Beckman har 20 års erfarenhet av kommunikation kopplat till affärsutveckling. Först som journalist med näringslivsfokus, senare som PR-konsult. Hans bolag Beckman Media & Kommunikation har bland annat ansvarat för PR och strategisk kommunikation för Almi Väst sedan 2011, men jobbar även med allt från startups till kemiföretag med 1000 anställda. Gemensamt är att alla är verksamheter i tillväxt.

 

Eventet är en lunchföreläsning och lunch finns att köpa i Restaurang Orangeriet i Portalen, du tar med dig lunchen in till föreläsningen. Det går också fint att ta med dig din matlåda och äta den under föreläsningen.

Det är drop-in från kl. 11.45 och föreläsningen startar kl. 12.00.