Föreläsning: Träningens påverkan på mental hälsa och prestation

Kalender 16 oktober 2018 - 12:30 Högskolan i Skövde, G110

Den senaste hjärnforskningen visar att vi människor är gjorda för att röra på oss. Det står skrivet i våra gener. När vi rör på oss leder det till att vår hjärna fungerar bättre och blir starkare. Vidare har träning en mycket god påverkan på mental hälsa: bland annat gällande stress, depression, ångest, ADHD och demens. I tillägg påverkar träning vår förmåga att prestera på jobbet och i skolan. Detta gäller vår inlärningshastighet, koncentrationsförmåga, kreativitet, välmående och förmåga att prestera på IQ test.

Hallå där! :) 

Varmt välkommen ska du verkligen vara till min vetenskapliga föreläsning om hur fysisk aktivitet påverkar mental hälsa och vår förmåga att prestera. 

Kostnaden för att komma är hela noll, zero, 0 sek, det enda du behöver göra är att klicka i att du kommer i eventet. Alla som vill är välkomna. Om du får feeling får du gärna bjuda in fler personer. 

Föreläsningen kommer ta plats i sal G110, Högskolan i Skövde, med start 12.30. 12.30 stänger vi portarna så se till att vara där i tid. :) 

Föreläsningen är i samarbete med Drivhuset som bjuder på kaffe och finfika(!) för den som kommer. Det tackar vi fina Drivhuset för! 

OBS. Föreläsningen kommer att ligga till grund för en video om föreläsningen vilket innebär att du som kommer accepterar att bli filmad.

Vänliga hälsningar
André. 

 

OM ANDRÈ:
André Sturesson är skåningen som gick ifrån att vara management trainee och projektledare till att föreläsa om hjärnforskning, mentala aspekter kopplade till fysisk aktivitet och stresshantering. Akademiskt har han läst en master i ekonomi vid Lunds universitet och en kandidat i kognitiv neurovetenskap med tillämpad positiv psykologi vid högskolan i Skövde. André har även skapat Stresskolan, Sveriges främsta podcast om stress. I Stresskolan intervjuar han de främsta forskarna, läkarna och psykologerna inom stress. André har även en podcast med kollegan Anton med fokus på hjärnan, psykologi och välmående som kommer att släppas hösten 2018.

www.andresturesson.se - LifeTalks AB