Wrebit – ny partner till Drivhuset

Nyhet 21 sep 2017 Skrivet av: Anders Jakobson

Drivhuset Örebro har fått en ny Business box-partner. Wrebit är namnet på både företaget och den app som ska underlätta för småföretagare att sköta sin ekonomi.

Många småföretagare tycker att det kan vara jobbigt att hantera bokföring parallellt med företagandet. Det tar tid och energi, men det behöver inte vara så krångligt. 

– Vi har med vår app lyckats göra något som är svårt till något enkelt, säger Björn Kapstö på Wrebit.

Björn drev med sin barndomsvän David Wengbrand ett UF-företag och fick ett starkt intresse för småföretagande. Femton år senare har de utvecklat en app och driver tillsammans företaget Wrebit.

Vad är då appen Wrebit? 
Björn säger att det är det enda bokföringsprogrammet som riktar sig till den minsta småföretagaren, som kanske inte riktigt har tid att sitta vid datorn med ett krångligt program. Enkelhet är ett ledord.
– När man öppnar appen möts man av två knappar. En för att bokföra och en för att fakturera. Så blev det efter våra analyser. Programutvecklare är ofta stolta över att man kan göra ”allt” i en app, men vår analys pekade på att småföretagarna blev stressade av det och hellre ville ha det enkelt. Vi skalade ned så mycket det gick.

Självklart finns även allt man kan tänka sig i appen, där mycket underlag skapas snyggt och prydligt automatiskt inför till exempel momsredovisning eller bokslut. Men framför allt är Wrebit en app där allt det tråkiga kring bokföring och fakturering ska kunna skötas enkelt, var och när som helst.

Ny partner till Drivhuset
Nu inleds ett samarbete med Drivhuset Örebro där entreprenörer kan få Wrebit-appen till rabatterad månadskostnad. Dessutom kommer Wrebit att hålla ett antal föreläsningar i Örebro.
– David hade ett samarbete med Drivhuset Borås redan under tiden på byrån och höll bland annat bokföringsutbildningar. Partnerskapet fortsatte med Wrebit. 
– Det är ett bra samarbete och det är bara roligt att nå fler entreprenörer. Vi får en massa energi av att träffa drivna människor för det var inte så länge sedan vi var på den sidan. Vi tycker det är roligt att berätta om vår resa, hur vi tänkte, hur vi analyserade marknaden och så vidare. Vi tror att det kan vara givande och inspirerande att höra.

MER OM WREBIT:
- Wrebits hemsida
- Wrebtis YouTube-kanal med olika videoexempel