Drivhuset stöttade TekNats styrelse

Nyhet 11 maj 2017 Skrivet av: Anders Jakobson

Det är inte enbart studenter som har nytta av Drivhuset. Vi jobbar även med befintliga företag och organisationer för att stärka den gemensamma bilden av syfte och mål. Några som fått hjälp är styrelsen för sektionen TekNat vid Örebro universitet.

Matilda Rolf och Nathalie Andersson har suttit i styrelsen sedan höstterminen 2016 och nu gör sina sista månader innan hela styrelsen byts ut. Under sitt verksamhetsår har de tagit hjälp av Drivhuset för att förbättra organisationen.

- Hjälpen från Drivhuset har varit superbra! Vi har fått hjälp med hur vi kan tänka i vissa situationer, exempelvis möten och hur dessa kan läggas upp samt övriga funderingar kring styrelsearbete. Vi har också fått hjälp att gemensamt med Drivhuset ta fram TekNats vision och mål för kommande år och fått en förståelse för hur man jobbar i en ideell förening och styrelse. 

Matilda och Nathalie har fokuserat mot näringslivet, och där passar Drivhuset också in. 

- Förutom styrelsearbetet har Drivhuset haft en drop-in-vägledning i TekNats sektionsrum, där medlemmarna haft möjlighet att komma förbi och ställa frågor gällande eget företagande eller andra studierelaterade frågor. 

Hur har det fungerat att samarbeta med Drivhuset?

- Samarbetet med Drivhuset ser vi positivt på, då vi som styrelse ser det som en möjlighet för medlemmarna att bolla idéer om såväl eget företagande som studier. 

Text: Anders Jakobson