Camilla vandrar 80 mil - för sig själv och för Drivhuset

Camilla Bergholm, verksamhetschef på Drivhuset i Örebro, vandrar den 80 mil långa pilgrimsleden El Camino de Santiago för att ladda batterierna, men även för att inspirera och motivera andra. Under vandringsperioden hoppas hon kunna få andra att utmana sig själva och att stödja Drivhusets verksamhet.

Den 16 juni lämnar Camilla Sverige och inleder den 80 mil långa vandringen som beräknas ta ungefär fyra veckor. Vandringen kan följas på Instagram där Camilla startat kontot millas80mil. Parallellt öppnas Swishkontot 070 682 11 56 där privatpersoner kan stödja Drivhuset under vandringens gång.

Varför gör du den här vandringen?
- Jag läste Paulo Coelhos bok "Pilgrimsresan" för flera år sedan och blev helt tagen. Ända sedan dess har jag haft en stark längtan efter att själv få vandra denna pilgrimsled en vacker dag. Just att vandra långt och länge är något som jag verkligen gillar och mår bra av. Både när det gäller den rent fysiska utmaningen men också för att få tid att processa saker mentalt. När jag går långt hinner jag tänka en hel del och då brukar det poppa upp väldigt mycket bra idéer. 

Camilla vill göra skillnad

Utöver att få tid till insikt och eftertanke gör Camilla denna vandring i hopp om att samtidigt samla in pengar till Drivhusets verksamhet.

- Drivhuset jobbar ideellt och gratis. Mitt mål är att samla in så mycket pengar det går under de här fyra veckorna så att jag kan hjälpa unga att förverkliga sina drömmar och idéer. 

Privatpersoner som vill stötta Drivhuset i anslutning till Camillas vandring uppmanas att skänka en gåva via Swish 070 682 11 56 (eller genom insättning på Handelsbanken, clear: 6561, konto: 467 112 541). Märk insättningen med “Millas80mil”.

Camilla är inte främmande för vandringar av det längre slaget. 2010 gick hon under 16 dagar den 22 mil långa leden Annapurna Circuit, 5416 meter över havet i Nepal. Men nu väntar en nästan fyra gånger så lång vandring, helt ensam, under fyra veckor.

- En del av tjusningen är att leva enkelt och avskalat. Jag har min lilla ryggsäck och i den finns allt jag behöver. De senaste två åren har varit otroligt hektiska i mitt liv, både jobb och privat, så i februari i år bestämde jag mig helt enkelt för att det är nu det har blivit dags att gå den där gamla pilgrimsleden.

FAKTA EL CAMINO

El Camino de Santiago de Compostela, eller Camino de Santiago (Jakobsleden på svenska) är en pilgrimsled tvärs över norra Spanien, från öst till väst där slutpunkten är katedralen i Santiago de Compostela där kvarlevorna efter Sankt Jakob ska finnas. ​

Leden är 80 mil och en populär pilgrimsvandring som numera görs av över 250 000 personer varje år.

FAKTA DRIVHUSET

Drivhuset är en ideell stiftelse som gratis hjälper unga entreprenörer att utveckla idéer och starta nya företag. 

Drivhusets finansiering sker med årligt verksamhetsstöd från Tillväxtverket, Örebro kommun och Region Örebro län, samt genom ekonomiska bidrag från det lokala näringslivet. 

Text: Anders Jakobson