Drivhuset startar ny accelerator för nyanlända i Malmö

Nyhet 28 sep 2016 Skrivet av: Jenny Sandberg

Drivhuset Malmö i samarbete med Arbetsförmedlingen startar en ny accelerator, Grit Malmö, för nyanlända med start i oktober. Syftet är, som med alla acceleratorer, att personer under en kort och intensiv tid ska testa och förverkliga sina affärsidéer och komma ut med sin tjänst eller produkt på marknaden. 

”Många av de nyanlända är entreprenörer sedan tidigare och har erfarenhet från sitt hemland av att driva företag. Det är värdefulla kompetenser och resurser som vi vill ta till vara på”, säger Sofia Franzén, VD Drivhuset Malmö.

Idén till en ny accelerator i Malmö uppstod när Drivhuset Malmö träffade Arbetsförmedlingen för att prata om vilka behov man såg bland nyanlända.

”Vi har sett ett behov av en ny accelerator i Malmö som inriktar sig på nyanlända. Många av dem som kommit hit de senaste åren bär på drömmar och idéer som de vill förverkliga. Med Grit Malmö hoppas vi att kunna ge dessa personer en plattform där de kan testa sina idéer och kicka igång nya projekt och företag”, säger Sofia Franzén, VD Drivhuset Malmö.

”Jag instämmer helt, det kommer bli en spännande höst tillsammans med entreprenörerna och Drivhuset”, säger Petra Johannesson Sektionschef Arbetsförmedlingen Malmö

Grit Malmö kommer pågå under 3 månader i höst och kommer utgå från Malmö Stadsbibliotek. Under dessa månader kommer deltagarna jobba med sina affärsidéer, få ta del av föreläsningar och workshops men framförallt få testa och utveckla sina idéer. Till sin hjälp har de affärsutvecklare från Drivhuset Malmö.

Ansökningsprocessen är just nu igång och Drivhuset kommer tillsammans med Arbetsförmedlingen under nästa vecka handplocka 20 deltagare till Grit Malmö.

”Det ska bli riktigt spännande att se vilka deltagare är och vilka affärsidéer som kommer ta form under acceleratorn”, säger Sofia Franzén, VD Drivhuset Malmö.

Presskontakt : Sofia Franzén, VD Drivhuset.
tel. 0764-18 98 70 / sofia.franzen@drivhuset.se