NYHET: Erik Stejiner tar plats i Drivhusets styrelse

Nyhet 28 jun 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

2012 såg Erik Steijner, David Steijner och Yang Zhao möjligheterna för svenska företag på den kinesiska marknaden och startade konsultföretaget Migyston. I uppstarten tog de hjälp från Drivhuset. Nu är Erik tillbaka hos Drivhuset - den här gången som styrelseledamot i Drivhusets styrelse.

Förra veckan var det dags för Erik att göra entré i den nya rollen som styrelseledamot, hans engagemang var minst sagt uppskattat.

– Att Erik själv har startat via Drivhuset ser jag som en otrolig tillgång. Han kommer att kunna bidra med många bra inputs framöver för att stärka Drivhuset ytterligare. Dessutom är han en inspiratör både för unga entreprenörer och för oss som arbetar i Drivhusets verksamhet, säger Åsa Eriksson, verksamhetsledare hos Drivhuset.

Vi passade på att ställa några frågor till det senaste förvärvet:

Vilken är din roll i styrelsen?

Min roll i styrelsen är att bidra med yttre kompetens som en koppling mellan Drivhuset, styrelsen, entreprenören och näringslivet. Jag kommer även hjälpa till med mer strategiska frågor kring den fortsatta utvecklingen av Drivhuset i Karlstad.  

Varför har du valt att engagera dig i Drivhusets styrelse?

Jag har personligen haft kontakt med Drivhuset ända sedan universitetstiden, men framförallt vid uppstartsfasen av vårt bolag. Drivhuset gav oss en arbetsplats att utveckla vår affärsidé, och agerade bollplank när idéerna blev allt för spridda. Jag tycker Drivhusets roll är viktig i samhället, vi behöver fler som vågar starta eget företag, samtidigt som Drivhuset ger den enskilde entreprenören verktygen för att bli lönsamma företagare.  

Vad hoppas du att du ska bidra med?

Som styrelseledamot hoppas jag kunna bidra med ett utifrån-in perspektiv, där jag kan komma med en del idéer och nytänkande. Jag tror jag kommer bidra med entreprenörskap och ett annorlunda synsätt på saker och ting. Sen hoppas jag såklart kunna lära ut en del om den kinesiska e-handeln, och få lokala entreprenörer och övriga i styrelsen att se världen som en gränslös plats, oavsett var vi befinner oss.

 

Migyston Group AB
Migyston Group grundades 2012 och fungerar som ett svenskt - kinesiskt Trade & Invest Office, med säte i Karlstad, Hong Kong och Zhengzhou. Verksamheten är koncentrerad till export av detaljhandelsvaror, främst livsmedel, med försäljning av europeiska märken genom lokala e - handelsplattformar, samt livsmedelskedjor i Kina. År 2015 exporterade Migyston cirka 1000 ton livsmedel, med en omsättning på cirka 55 miljoner kronor.

 

Text: Victoria Österberg