NYHET: Drivhusföretag får egen tillväxtmotor

Nyhet 25 apr 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

I augusti förra året besökte Marina Svensson Drivhuset för första gången. Hon gick Drivhusets Starta eget- utbildning, fick vägledning och skaffade F-skattsedel. Förra veckan gästade hon Starta eget-utbildningen, den här gången med publiken framför sig – och i dag träffade hon sin egen tillväxtmotor för första gången. 

Jag startade eget för att jag vill arbeta med det som ger mig energi; att träffa spännande människor som vill ha hjälp att utvecklas. Och jag ser ett stort värde i att få den externa kompetens som en tillväxtmotor ger, säger Martina.

Under ledning av Anette Rhudin, projektledare för Tillväxtmotor har Drivhuset fått möjligheten att ta del av konceptet och erbjuda två Drivhusföretag en varsin tillväxtmotor som ska bidra till både utveckling och hållbart företagande.

– Det som skiljer Drivhuset tillväxtmotor från det egna projektet är att företagen är i väldigt tidigt skede och motorn blir inte bara fråggivare utan kan även ta rollen som rådgivare, berättar Anette Rhudin, projektledare för Tillväxtmotor.

Konceptet Tillväxtmotorn innebär att företag får stöttning av professionella externa kompetenser. Till varje företag kopplas en Tillväxtmotor som består av fyra personer från näringslivet, två kvinnor och två män. De fyra personerna kompletterar varandras kompetenser och kan belysa problem och möjligheter ur olika perspektiv. I projektet fokuserar tillväxtledamötena och företagaren tillsammans på de fyra områdena: ekonomi, kund, process och utveckling.

– Det känns otroligt lyxigt att få en egen tillväxtmotor med handplockade personer som vill hjälpa mig och mitt företag att utvecklas. En fantastisk möjlighet som jag verkligen ska ta tillvara på, berättar Martina.

Nästa möte behandlar området ekonomi där Magnus Svensson från EY kommer hålla i trådarna. I Martinas tillväxtmotor sitter även Conny Evensson och Anette Rhudin.

 

 

Text & foto: Victoria Österberg