NYHET: Drivhuset flyttar in på KAU!

Nyhet 11 apr 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

Nu är det äntligen dags att korta ner de 300 stegen som det tar att gå från Karlstads universitet till Innovation Park, där Drivhuset har sina lokaler – på tisdag slår de nämligen upp portarna till sin nya lokal mitt i universitets hjärta, Gläntan.

- Med den här lokalen hoppas vi kunna finnas till ännu mer för våra studenter för att få fler att våga ta tillvara på sina idéer, säger Åsa Eriksson, verksamhetschef på Drivhuset.

I över 20 år har Drivhuset funnits till för studenter som vill utveckla sina idéer och entreprenöriella driv. Drivhuset startades av studenter vid dåvarande Högskolan i Karlstad som ville skapa ett nytänkande bollplank för entreprenörsdrivna studenter. I den nya lokalen på Karlstads universitet planerar Drivhuset framför allt att erbjuda dropin-vägledningar och skapa en bra mötesplats där idéer kan ta fart. Lokalen på Innovation Park kommer finnas kvar, där fortsätter arbetet genom utbildningar, workshops och vägledningar. Genom att bli ännu mer tillgängliga hoppas man skapa en ännu bättre språngbräda till entreprenörskapet.

– Tanken med en lokal närmare studenterna är att den ska göra oss mer tillgängliga och få studenterna medvetna om att vi finns, och vad vi kan göra för dem, berättar Åsa.

Genom den nya lokalen får inte bara studenter nära till Drivhuset utan även Universitets personal, något som Elisabeth Berg, samverkanskoordinator på Karlstads universitet, tycker är väldigt bra.

– Universitet försöker alltid hitta nya former för samarbete och detta blir en ny möjlighet genom närheten till både studenter och även till personal som är nyfikna på Drivhuset, säger Elisabeth.

Universitet tycker det är viktigt att studenterna får möjlighet att träna och utveckla sina entreprenöriella förmågor, och genom den nya lokalen kan det bli enklare.

– Nu kommer både studenter och personal kunna göra spontana besök till Drivhuset när och hur ofta de vill, förklarar Elisabeth.

Invigningen av den nya lokalen kommer att pågå under tre dagar den 12-14 april och kommer innehålla allt från roliga lekar och aktiviteter till tävlingar och bolla nya idéer. 

 

Text och bild: Johanna Wingstrand