NOTIS: Vinn ett aktiebolag

Nyhet 3 maj 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

AB Värmland vill vara med och skapa förutsättningar för morgondagens entreprenörer. Genom att låta entreprenörer tävla om aktiebolag laddade med 50 000 kronor, erbjuda mentorskap och värdefulla nätverk hoppas de att fler ska våga satsa på sina affärsidéer. 

AB Värmland har hämtat mycket av idén från AB Jämtland som drivit konceptet med stor framgång under många år. Och hittills har inte mindre än 16 aktiebolag skänkts. Nu öppnar de upp ansökan till AB Värmland och i oktober ska de tre första vinnarna utses.

– Det är hjältar och goda förebilder som gör Värmland till en attraktiv plats att vara på. Entreprenörer är dagens hjältar och jag vill ge fler talangfulla hjältar en chans att förverkliga sin dröm och starta eget företag, berättar Helena Wiktelius, som är en av de tolv grundarentreprenörerna och projektledare för AB Värmland.

För att vara med och tävla krävs en ansökan där man presenterar på vilka sätt man är rätt person för att driva företag och vilken business man vill starta upp. Alla som har en affärsidé, stor som liten är välkomna. För att presentera din företagsidé kan idébäraren skicka ett mail via hemsidan.

Med hjärta för entreprenörskap

Men vad vinner grundarentreprenörerna på att ge bort pengar?

– Vi som gör det här gör det utan vinstintresse, det är bland annat det som skiljer det här från riskkapital, säger Lars Wingefors, som är en av de tolv grundarentreprenörerna.

Anledningen till att man vill vara med och bidra är många, men en sak verkar grundarentreprenörerna dela – engagemanget för entreprenörskap och företagande.

– Det här är ett fräscht initiativ där vi företagare går samman och gör det här tillsammans. Jag älskar när det blir verkstad och inte bara en pappersbunt, vi kommer skapa fler aktiebolag i Värmland, säger Christer Johansson, handlare på Ica Maxi Bergvik.

Här är de 14 grundarentreprenörerna:

Daniel Juvél-SMA Mineral
Daniel Höglund Werngren-AffärsIT
Christer Johansson-Maxi Ica Stormarknad
Helena Wiktelius- Helena Wiktelius AB
Lars Wingefors-Wingefors Invest
Åsa Klevmarken-Elvenite
Fredrik Berghel-Inission
Jonas Askås-Askås
Magnus Jansson- Woodlite
Mikael Kring-Ica Hagahallen
Patrik Lindahl – Ataco
Curt Pehrson – Wermtec
David Eriksson - Albér Fastigheter
Stefan Tjust - Vestre Production

Har du en idé som du brinner för att förverkliga? Då kan du vara med och tävla om ett aktiebolag!

Läs mer och ansök här.

 

Text & foto: Victoria Österberg