NOTIS: Stort intresse för 100°ung entreprenör

Nyhet 22 mar 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

I fredags arrangerades Karlstad 100°för andra året i rad. En dag fylld av föreläsningar, mingel och intressanta seminarier. Tillsammans med Communicare, Ung företagsamhet och Karlstad Business Region arrangerade Drivhuset 100°ung entreprenör. 

Inför en nästintill fullsatt lokal inledde Michel Issa med en föreläsning om sin resa – från munk till multieentreprenör. En resa som verkligen berörde och inspirerade. Att ha som primär drivkraft att vara orsaken för någon annans lycka har lett till både ära, berömmelse, samhällsnytta och medmänsklighet. För Michel handlar entreprenörskap om att föra människor närmare varandra och att göra skillnad i människors liv. Han har inte hunnit fylla 30 år men har redan flera företag, har fått en rad utmärkelser och har tagit en selfie med kungen. Framgångsfaktorerna är något han gärna delar med sig av. Att hitta sina drivkrafter, tro på sig själv och kanske viktigast av allt – nätverka! Det var några av alla tips som Michel Issa delade mig av.

Förmiddagen avslutades med en soffa full av unga, drivna värmländska entreprenörer som under leding av dagens moderator, Pernilla Uddh, delade med sig av sina erfarenheter från livet som företagare. I soffan medverkade Martin Hamilton, Glowbal Brain, Cecilia Victoria Åslund, konsult inom sociala medier, Damir Calusic, WK Web Kreativ, Emelie Spjuth Svärd, ESS Foto och årets UF-vinnare Kristina Peric & Wilma Berglund. Extra kul att flera av dessa företagare använt Drivhuset i sin uppstart.