NOTIS: Hög tid att söka SKAPA innovationspris

Nyhet 15 mar 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

Ansökningstiden för att söka Sveriges största utvecklingspris går ut 10 april 2016. Över en miljon kronor delas ut.

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om årets SKAPA Utvecklingspris. Unga, födda mellan 1986 och 1997, tävlar också om SKAPA Framtidens Innovatör. 
– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer vill SKAPA verka för att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen, säger landshövding Minoo Akhtarzand, ordförande i SKAPA.

Unga lovande uppfinnare
Förra året vann Christoffer Hamin och Viktor Prim från Gävleborgs län med sin spårledningsmätare som gör det möjligt att förutse felaktiga rödljus för tåg.

– Vi vill nå unga innovatörer som representerar båda könen, vilket innebär att vi gärna ser fler kvinnliga sökande, säger landshövding Minoo Akhtarzand, ordförande i SKAPA.

Enkelt att söka
Intresset för SKAPA priserna ökar för varje år och i år hoppas SKAPA på fler tävlande än någonsin. Det är enkelt att delta när allt sker digitalt. Ansökningsformulär och mer information hittar du här.

Ta chansen att vara med och tävla om 150 000 kr för att förverkliga dina idéer!