Rekordmånga studenter startade företag i Kalmar län 2014

Nyhet 2 feb 2015 Skrivet av: Linda Olsson

- Det är fantastiskt att se potentialen hos studenterna och deras idéer, de har ett driv och vill ständigt utvecklas, säger verksamhetsledaren Elin Karlsson på Drivhuset i Kalmar. 

Under 2014 jobbade Drivhuset i Kalmar med totalt 44 företag. Året dessförinnan var motsvarande siffra 32 företag.

- Mycket handlar om att ge studenterna kunskapen och verktygen för att själva kunna utveckla och utvärdera sina företag och idéer, både nu och i framtiden. När vi vägleder studenterna i sina idéer utgår vi hela tiden från dem och situationsanpassar varje unik vägledning.

- Sen får man inte glömma att vi även arbetar lika mycket med att ge studenterna nycklar och tankesätt för hur de kan applicera ett entreprenöriellt tänk inom ett företag, vilket är precis lika viktigt som att starta företag, säger Elin Karlsson.

Företagen som startades under 2014 verkar inom områden som webbutik för barnkläder, frilansjournalister, smyckestillverkning, webbutveckling, grafisk design, hälsa, eventplanering, utbildningskonsultering och fotografering. 

- Vi ser en stark koppling mellan inriktningarna på företagen och programutbildningarna på universitetet, de matchar väldigt väl. Sen finns det också många företag som startas av studenter utifrån deras hobby och intresse. Det senaste företaget i raden är en sjuksköterskestudent som startat företag som fotograf, det är väldigt kul att se att det entreprenöriella tänket också finns hos studenter inom utbildningar som inte har en tradition av att starta företag, säger Elin Karlsson.