Tillväxt från start - kvinnors företagande när det är som bäst!

Kalender 2 juli 2018 - 16:00 till 21:30 Strandgatan 34, SE-621 56 Visby, Sverige

Genom Drivhusets verksamhet startar ungefär 900 företag varje år. Över 50% av dessa grundas av en kvinna, vilket är en positiv siffra jämfört med en annars rätt dyster statistik när det gäller kvinnors företagande i Sverige. Vad gör vi för att skapa bra förutsättningar för kvinnors företagande? 

Om lika många kvinnor som män startade företag i Sverige skulle vi få 75 000 fler bolag enligt Pernilla Ramslöv, VD på NOX Consulting! Det är därför viktigt att vi fortsätter ta tillvara på den kraft som finns hos människor som gör att de väljer att utveckla sina idéer och starta företag.

Drivhuset-dagen i Almedalen den 2 juli kommer att sätta stort fokus på just detta, men även dela ut pris till årets entreprenör i samarbete med Bolleks kunskapsfond. 

Vi vill också ta tillfälle i akt att fira Drivhusets jubileum. I 25 år har vi framgångsrikt arbetat med att utveckla entreprenöriella förmågor och skapa förutsättningar för livskraftiga företag. Kom och fira med oss - vi bjuder på enklare förtäring och dryck!

--------------------------------------------------------------------------------

Program:

Jessica Löfström
Grundare av bemanningsföretaget ExpanderaMera som var det första i byggbranschen. Även medgrundare till nätverket 17 som består av kvinnor som äger och driver bolag som omsätter mer än 50 miljoner kronor. 

Malin Dohlwitz Strindlund
Grundare av CoachPower Sweden AB. En av Sveriges främsta ledarskapscoacher som coachat Annie Lööf i 11 år och skrivit boken “TUFF KÄRLEK för Ledare!” 

Linda Krondahl
Managementkonsulten som sa upp sig och flyttade till Afrika för att jobba med solcellsenergi. Nu är hon tillbaka i Sverige och driver THINGS, en hub för 40-50 tech-bolag på KTH i Stockholm.

Josefin Landgård
Grundare av KRY, Sveriges första digitala vårdgivare som även fått den traditionella vården att börja tänka nytt. Innan det startade hon en av de första prenumerationsboxarna Glossybox. 

Elin Häggberg
Vinnare av Stora influencerpriset - "Årets varumärke”- 2017 och driver bloggen Teknifik som förmedlar handfasta tips inom teknik, sociala medier och digitalisering. Elin hoppas även inspirera fler tjejer till att bli intresserade av vardagsteknik och internet.

Paneldebatt med:
- Amir Sajadi, brinner för socialt entreprenörskap. 
- Kommer att uppdateras löpande

Moderator för dagen:
Anna-Lena Holmström, Mikrofon i Sverige

--------------------------------------------------------------------------------

Drivhuset hjälper studenter och drivna entreprenörer att utveckla sina affärsidéer och starta egna företag. Drivhuset arbetar rikstäckande och bedriver idag verksamhet på tretton orter i Sverige, där samtliga har en stark koppling till högskolor och universitet. Sedan 2014 finns även ett Drivhus i Norge. Genom sakkunnig kompetens och praktiskt arbete uppnår Drivhuset konkreta resultat i form av livskraftiga företag som är redo för framtiden. Behållningen är över 1 000 nya företag i Sverige varje år.

 

Glöm inte anmäla dig via länken: https://www.eventbrite.com/e/tillvaxt-fran-start-kvinnors-foretagande-nar-det-ar-som-bast-biljetter-45872974301