Global Entrepreneurship Week

Kalender 12 november 2018 - 12:00 till 17 november 2018 - 00:00 Kalmar

Global Entrepreneurship Week 2018 - en vecka för dig som älskar entreprenörskap!

Mellan den 12 november och 18 november hålls Global Entrepreneurship Week. Veckan kommer vara fylld av aktiviteter för att uppmärksamma och inspirera till entreprenörskap världen över. 

Program 

12 November Kick off! Inspireras av hållbart entreprenörskap!

Gästföreläsning och mingel på residenset i Kalmar

Maja Söderberg, författare till boken "Majas Klimatmat" och grundare till "andelsjordbruket Nybrukarna" och "Mobilsamåkning", berättar om sin entreprenöriella resa och delar med sig av erfarenheter kring hållbart företagande.

Landshövdingen i Kalmar bjuder tillsammans med Linnéuniversitetet och Drivhuset in Kalmars studenter till mingel och möjlighet att lära dig mer om hållbart entreprenörskap. Alla gäster bjuds även på mat från Maja Söderbergs egna receptsamling. Kom till det vackra residenset i Kalmar och låt dig inspireras!  

Var? Residenset i Kalmar, Västra Sjögatan 3-5
Anmälan via denna länk: https://goo.gl/forms/BYaxphfOoZAeuJyh2

13 november Din karriär börjar här!

Använd studietiden till att bygga ditt personliga varumärke.

Under Global Entreprepreurship Week finns karriärvägledaren Linda Leonhardt på plats i entrén vid Universitetsbiblioteket med fika och redo för dina karriärfunderingar. Här kan du:

·      Diskutera karriärmöjligheter

·      Få hjälp och feedback på CV och personligt brev.

·      Ta tempen på arbetsmarknaden i Kalmar

·      Börja bygga ditt personliga varumärke

·      Prata om entreprenörskap och intraprenörskap

 

När? 10.00- 12.00
Var? Universitetsbiblioteket
Anmälan: Drop in, ingen föranmälan.

14 november Nutcracker

Var med och utveckla Kalmars lokala företag!

Nutcracker är en workshop där du tillsammans med andra drivna studenter diskuterar och kommer på nya innovativa lösningar. Detta är ett koncept där du som student kan nätverka och använda dina kreativa förmågor för att skapa nya idéer och lösningar som företag i Kalmar kan implementera i sina verksamheter. Här har du möjlighet att göra skillnad på riktigt! Nutcracker ger dig färdigheter i innovationsutveckling och efter din medverkan i denna workshop får du ett intyg på denna färdighet. Vi bjuder på mat och kaffe från Balck Coffee! Ta med en egen laptop. Arrangörer: Kalmar Science Park och Videum Science Park.

När? 16.00-19.30
Var? Balck Coffe
Anmälan: Begränsat antal platser. Anmälan krävs. Tänk på att anmälan är bindande. Sista anmälningsdag: 4 november. Länk till anmälan: (kommer snart)

15 november Lär dig att pitcha en idé

Nätverksträff för Young Ladies in Business

Hur får man andra att tro på sin företagsidé? Lär dig att presentera en idé på ett effektivt och trovärdigt sätt! Young Ladies in Business är en plattform där unga kvinnor som är intresserade av entreprenörskap, innovation och eget företagande får möjlighet att träffas, utbyta idéer och lära sig mer! Workshopen är kostnadsfri och du behöver inte förbereda en egen idé. Inget medlemskap krävs, alla är välkomna!

Under kvällen går vi igenom:

·      Vad är en pitch? Pitchens 5 byggstenar

·      Vad gör en pitch bra eller dålig?

·      Tips mot nervositet

·      Testa på att pitcha mot publik

 

När? 16.00 – 18.00
Var? Stadshuset, Östra Sjövägen
Anmälan: https://goo.gl/forms/jbzsV2rsSOFzk9Wo1 

16 november Drop- in vägledningar hos Drivhuset

Kom förbi Drivhuset och diskutera din företagsidé! Under vägledningen diskuterar vi din idé och dina möjligheter till att förverkliga den. Du behöver inga förkunskaper eller färdiga affärsplaner inför mötet. Det viktiga är att du är engagerad och beredd att satsa på din idé. Arrangör: Drivhuset.

När? 9.00- 16.00
Var? Drivhuset, Nygatan 18 B
Anmälan: Drop in, ingen föranmälan.