Stipendiet till Douglas Lithborns minne - Tävla om 50 000 kr

Nyhet 13 sep 2016 Skrivet av: Lotta Mauritzon

Nu har Du som Drivhusentreprenör möjlighet att söka och tävla om Stipendiet till Douglas Lithborns minne. Tävlingen är öppen för Dig som som någon gång deltagit i Drivhusets verksamhet och som nu är redo att starta upp ett aktiebolag. Genom att på ett tydligt och genomtänkt sätt beskriva Din affärsidé och samtidigt visa Din drivkraft och kreativitet, har du chansen att bli vinnaren av Stipendiet till Douglas Lithborns minne och få en vinstsumma på 50 000 kr. 

Deadline för ansökan är den 30 september och prisutdelningen kommer äga rum den 19 oktober. 

Tävling:

Tävlingen är öppen för Drivhusentreprenörer, som någon gång deltagit i Drivhusets verksamhet. Entreprenören ansöker genom en skriftlig ansökan via mail, direkt till sitt lokala Drivhus. Vinstsumman ska användas till att starta upp ett aktiebolag. 

Vinstsumma: 50 000 kr

Jury: ​Anna Hamberg -Näringslivschef Sollentuna, Solsy Aksöz Lithborn -Ordf. Barn- & ungdomsnämnden Sollentuna, Anna-Carin Sandberg Jödahl -Drivhuset Sverige

 

Kriterier:

Du ska på ett föredömligt sätt visa att Du har drivkraften, kreativiteten och den entreprenöriella förmågan som krävs och är innovativ med idéer utöver det vanliga. 

  • Utvecklingsbar/realiserbar idé
  • Genomtänkt beskrivning av idén
  • Goda entreprenörsegenskaper/personliga förutsättningar 

Dedline: 30 september

Prisutdelningen sker den 19 oktober i Sollentuna, Stockholm. Resa betalas av Douglas minnesfond. Eventuellt boende står vinnaren för själv. 

 

Douglas Lithborn 

Vid Douglas Lithborns tragiska bortgång i juli 2015 valde familjen att hedra Douglas minne genom gåvor till Drivhuset. Entreprenörskap låg Douglas varmt om hjärtat. 

Han kom själv från en företagarfamilj och började redan som barn med att hjälpa till på olika sätt i familjeföretaget, Alemdo Luftfilterteknik i Roberto. Mellan åren 1998 och 2006 drev han företaget som dess VD, innan han startade ett eget företag där han arbetade som ekonomikonsult. Under sina år som kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna arbetade han hårt för att förbättra företagsklimatet i kommunen. 

Bland annat tog han initiativet till en ny näringslivsstrategi, något som var ett av skälen till att Företagarna år 2014 utsåg honom till majoritetens mest företagsamma politiker. Genom att dela ut ett stipendie till Douglas minne, då han skulle ha fyllt 50 år , kan vi uppmuntra nya entreprenörer att starta och driva företag, eller på annat sätt förverkliga sina idéer.