Studenter löste verkliga problem på 24 timmar

Nyhet 9 nov 2016 Skrivet av: Rickard Petrés

Mellan den 26-27 oktober arbetade studenter på Högskolan i Gävle för att lösa olika problem från företag och organisationer i den spännande tävlingen Drivhuset24.

Dygnet innehöll både med- och motgångar och vissa av studenterna sov ingenting alls medan några få hann med ett par timmar innan det var dags för nya tag.

 - Det här är det roligaste jag har gjort på Högskolan, sa en av studentdeltagarna i väntan på att höra juryns utlåtande.

Drivhuset24 är en casetävling där studenter, från olika inriktningar, bara har 24 timmar på sig att sätta sig in i ett verkligt problem och sedan generera olika typer av lösningar, konceptutveckla dessa samt förbereda en presentation inför en förväntansfull jury.

 - Vinnarlaget gjorde en entusiastisk och samspelt presentation och tänkte två steg över den nivå som existerar idag, motiverade juryns ordförande Elisabeth Mereborg när vinnarlaget, Gävle kommun, korades och Landshövdingen Per Bill överlämnade blombuketter.

I slutändan är ändå samtliga studentdeltagare och caseleverantörer vinnare där den ena sidan på riktigt har fått praktisera sina förmågor och kunskaper under tuffa förutsättningar och den andra parten har fått allt från nya perspektiv till färdiga lösningar på sina utmaningar.

Årets caseleverantörer bestod av Nettbuss Stadsbussarna, Gävle kommun, Gästrike Vatten och Gästrike Återvinnare.

Drivhuset24 arrangerades av Drivhuset Gävleborg och medfinansierades av bland annat Ljungbergsfonden. De som sponsrade eventet och deltagarna med snygga vattenflaskor och tygkassar var inga mindre än T&S Reklam