Nyhet 24 Aug 2018 Skrivet av: Emma Johansson

Vill du arbeta med att hjälpa entreprenörer framåt och se till att vi får fler företagare i regionen? Är en dynamisk arbetsplats med stor frihet i ditt arbete viktigt för dig? Då är Drivhuset i Växjö den perfekta arbetsgivaren för dig!

Om Drivhuset
Drivhuset är en mötesplats för individer som vill utveckla affärsidéer och entreprenöriellt driv. Fokus ligger på entreprenören och inte på dennes affärsidé, eftersom vi aldrig bedömer idéer. Drivhuset finns representerade på 13 orter i Sverige, i Norge och Finland och vi arbetar alla universitets- och högskolenära. På Drivhuset i Växjö coachar, affärsutvecklar och vägleder unga entreprenörer och studenter när de startar och driver företag. Genom vägledningar, attitydarbete, utbildningar, workshops och vår affärsutvecklingsmetod (Loopmetoden) bidrar vi varje år till att drygt 40 nya företag startas och utvecklas i Växjö. Drivhuset i Växjö är även en del av regionens innovationsstödssystem.

Nu söker vi en kollega på 50 % för ett vikariat under 2019
Arbetet är spännande, utvecklande, brett och skiftande. Det är högt som lågt och eftersom vi vill att du skall tycka det är lika kul som vi är det en blandning du bör gilla.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att
-Vägleda/coacha människor som är eller funderar på att bli entreprenörer och företagare.
-Hålla i events och andra externa och interna aktiviteter.
-Massor av andra spännande saker som dyker upp längs med vägen.

Personliga egenskaper
Vi letar efter en kollega med stort driv och engagemang. Du har god förmåga att ta initiativ och att arbeta självständigt. Som person är du öppen, utåtriktad och förtroendeingivande. Eftersom du trivs med att hjälpa andra vet vi att du både har en god känsla för service och en förmåga att lyssna aktivt. Din prestigelöshet gör att du hugger i där det behövs och ger dig en bra balans mellan det avslappnade och det professionella.

Erfarenheter och kunskap
Vi söker dig som brinner för entreprenörskapsfrågor och har erfarenhet och/eller utbildning inom affärsutveckling, pedagogik och coachning. Kunskaper och erfarenhet av business model canvas och andra affärsutvecklingsverktyg. Driver du eller har du drivit företag ser vi det som en bonus. Det är viktigt att du är driven och är van att arbeta på egen hand samt i parallella processer.  Du har någon form av relevant utbildning, vi sätter dock stort värde på erfarenhet och personlighet.

Övrigt
Arbetet innebär mycket frihet och därmed ett stort ansvarstagande för verksamheten. Vi lever som vi lär och förväntar oss så klart att du kontinuerligt bidrar till Drivhusets utveckling så att vi hela tiden tillsammans kan förbättra oss.

Tjänsten är ett vikariat under jan-dec 2019.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan, med personligt brev och CV så fort som möjligt då urvalsprocessen sker löpande! Vi vill dock ha din ansökan senast den 30 september.

Ansökan skickar du till oss via mail: emma.stockstrom@drivhuset.se
För mer information hör av dig till: Emma Stockström, verksamhetschef, 0470- 70 80 40