Nyhet 28 Feb 2017 Skrivet av: Hanna Mörck

Vill du arbeta med att stimulera entreprenörskapet bland studenter för att skapa tillväxt?

Som VD för stiftelsen Drivhuset Uppsala brinner du för entreprenörskap och ditt främsta mål kommer att vara att öka entreprenörskapet bland studenter på Uppsala universitet och SLU. Du kommer att arbeta mycket självständigt och dina kontaktytor kommer att variera stort. Det kan vara såväl med studenter som nya och befintliga partners, näringslivspartners, kommuner och aktörer i innovationssystemet. Arbetet omfattar stor grad av variation och du är ansvarig för att leda liksom utveckla hela verksamheten, detta med ett tydligt resultatfokus. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla dig själv i din roll.

 

Rollbeskrivning

Du kommer att ha det yttersta ansvaret för Drivhusets verksamhet och personal. I huvudsak innebär detta att:

 • planera och leda Drivhusets verksamhet
 • ansvara för Drivhusets personal, inklusive säkerställa gott arbetsklimat och att rätt kompetens finns för uppgiften
 • etablera samarbeten med olika aktörer från näringslivet och sälja partnerskap
 • skapa och upprätthålla goda relationer och samverkan med övriga aktörer inom det regionala innovationssystemet
 • arbeta operativt i verksamheten, hålla vägledningar, medverka på mässor, arrangera event
 • i samråd med styrelsen leda Drivhusets verksamhetsutveckling
 • representera Drivhuset i relevanta fora
 • informera om verksamheten, hantera frågor och intresseanmälningar
 • följa upp och dokumentera aktiviteter; utvärdera och sammanställa resultaten
 • planera, administrera och genomföra olika typer av mötesplatser och evenemang
 • tillsammans med kollegor från andra regioner leda/administrera olika nationella projekt
 • säkerställa långsiktig finansiering för verksamheten

Du ingår i samverkansforum och representerar Drivhuset i det regionala innovationssystemet. Du rapporterar till Styrelseordförande. I arbetet ingår en del resor, framför allt regionalt.

 

Profil

Du måste ha ett starkt och naturligt entreprenöriellt driv som gör att du kan planera och arbeta självständigt. Det är viktigt för oss att du är kommunikativ, utåtriktad och att du har ett affärsmässigt och strategiskt tänkande.

Du ska trivas med att med att arbeta målstyrt, resultatinriktat och strukturerat samt brinna för att skapa och underhålla långsiktiga relationer. Som person är du trygg och lyhörd samt har en mycket god kommunikativ förmåga. Du ska ha en inre vilja att långsiktigt utveckla verksamheten och på samma gång dig själv, detta genom att fortlöpande förädla dina kunskaper och färdigheter.

Självklart har du god datavana samt god förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har en relevant utbildning och har erfarenhet av försäljning, affärsutveckling eller projektledning. Det är meriterande om du har drivit eller på andra sätt har erfarenhet från mindre bolag.

Har nyligen ca 5 år studerat vid högskola eller universitet

Har erfarenhet av arbete inom ”studentvärlden” såsom från studentkår, nation eller studentförening

 

Ansökan

Rekryteringen görs i samarbete med HR-konsult Lyttkens & Partners AB. Du ansöker genom att skicka personligt brev, CV, betyg och intyg av betydelse för tjänsten till: rekrytering@lyttkens.se. Märk mailet med ”Drivhuset Uppsala VD”.

Då tjänsten ska tillsättas maj / juni kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. Ansökan emotses därför så snart som möjligt och senast 13:e april 2017.

 

Om Drivhuset

Stiftelsen Drivhuset är en icke vinstdrivande organisation som hjälper studenter och unga att förverkliga sina idéer och att starta och driva företag. Genom att erbjuda vägledning, utbildning, kontorsplatser och kontakter är Drivhuset med och skapar framtidens entreprenörer och företag. Varje år hjälper Drivhuset cirka 100 företag under deras start och utvecklingsfaser.